COPYWRIGHT MALLEMUZE FOTOGRAFIE

Gemeente Riemst pakt uit met een fietsapp

Riemst wil zich nog meer op de kaart zetten als fietsgemeente. Er komt een app die 8 bijzondere plekken in de gemeente onder de aandacht brengt. De komende maanden vinden daarvoor filmopnames plaats.

Riemst is met zijn 87 kilometer fietsroutenetwerk nu al een gemeente waar het leuk en afwisselend fietsen is.  Maar nu we met zijn allen nog meer in het binnenland blijven om er te wandelen en te fietsen, wil de gemeente daar nog een extraatje aan toevoegen. En dat wordt een fietsapp die je meer informatie geeft over acht plekken in de gemeenten waar een verhaal aan verbonden is. 

(lees verder onder de foto)

Reclamos Fotografie - www.reclamos.be

Een van die plekken zijn de grotten van Kanne. De eerste filmdag is daar inmiddels achter de rug. Eind januari beginnen er opnames in Zichen waar 62 jaar geleden de mergelgrot van de Roosburg instortte en 18 mensen het leven lieten. Ook die trieste gebeurtenis zal via de app opnieuw onder de aandacht gebracht worden. En dan is er ook nog de waterburcht van Millen waar de fietstocht trouwens start, zegt Sonja Vos van de toeristische dienst. "Daar vertellen we waarvoor die versterkte burcht uit de 16de eeuw diende. De burcht is intussen eigendom van de gemeente, volledig gerestaureerd en biedt nu onderdak aan een museum en een brasserie". Op de app, waar plaatselijke acteurs aan meewerken, is het nog wel even wachten. Tegen het najaar moet die klaar zijn. 

Meest gelezen