Luchtbrug tussen twee gebouwen van de Kamer officieel ingehuldigd

Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) heeft vanmiddag een luchtbrug tussen het Huis van de parlementsleden en het Forumgebouw ingehuldigd. De brug - in de vorm van een cirkelvormig kunstwerk - moet de verplaatsing tussen de twee gebouwen van de Kamer van volksvertegenwoordigers vergemakkelijken.

De loopbrug, die "Tondo" gedoopt is, loopt boven de Leuvenseweg tussen de eerste verdieping van het Huis van de Parlementsleden en de tweede verdieping van het forumgebouw, waar zich de moderne commissiezalen bevinden. 

Lees verder onder de foto:

Binnenzicht van de loopbrug

De ronde constructie is volledig bedekt met gepolijst aluminium en werd ontworpen door architectenbureau "Office Kersten Geers David Van Severen". Het architectenbureau was de winnaar van een wedstrijd om te bepalen wie de loopbrug mocht ontwerpen. De werkzaamheden hebben twee jaar geduurd en hebben ongeveer 1 miljoen euro gekost.

De brug is niet toegankelijk voor het publiek, maar kan wel bekeken worden vanop straat.

Het Huis van de parlementsleden was eerder al met een loopbrug verbonden aan het Paleis der Natie, de zetel van de Kamer en de Senaat. 

Meest gelezen