stad Menen

Langer kerstverlichting als troost tijdens coronacrisis

De kerstverlichting kwam vroeger op vele plaatsen en in een aantal steden en gemeenten blijft ze ook langer hangen. Stadsbesturen en gemeentebesturen hopen daarmee dat ze hun bevolking kunnen troosten tijdens de coronacrisis. In Brugge en Kortrijk blijft de verlichting hangen tot eind deze maand. In Menen zullen de sterren hartjes worden, om nog tot eind februari inwoners en bezoekers te steunen. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

De kerstverlichting begon tijdens de afgelopen Kerst en Nieuw op vele plaatsen al te branden vanaf november. Een keer de verlichting werd opgehangen, mocht ze ook branden, dat kon helpen om de moraal van de mensen op te krikken. De kerstverlichting langer laten branden lijkt moeilijker. Want kerstverlichting kost geld, en soms lopen contracten af. 

In Kortrijk wordt tijdens een normaal jaar de kerstverlichting weggehaald na de nieuwjaarsreceptie met de bevolking, nu blijft die hangen tot eind deze maand. In Brugge is dat ook zo. Het stadsbestuur van Roeselare heeft de traditie om de kerstverlichting te laten hangen tot eind januari en bekijkt nu of het nog langer kan. In  Zonnebeke blijft er kerstverlichting tot eind deze maand. En ook in Wevelgem is nog altijd kerstverlichting te zien. 

Stad Menen

Sterren worden hartjes

Menen heeft Kerst en Nieuw aangegrepen om via lichtjes de bevolking moed in te pompen. Dat gebeurde niet alleen met de kerstverlichting die de stad zelf liet hangen. Ook de Menenaren werd gevraagd om creatief te zijn. De verlichting van de stad blijft nog hangen tot eind volgende maand, maar in de komende weken zal ze er langzamerhand anders uitzien, want de stad wil vanaf 2021, en dat voor drie jaren, ook zorgen voor Valentijnverlichting. Schepen van evenementen Herman Ponnet (SP-A): "Begin februari schakelen we over. De kerstversiering blijft, maar de sterren worden weggenomen en we hangen rode hartjes in de plaats. Ze zullen de hele maand februari blijven hangen, zodat we de mensen in die periode, zolang corona ons aan onze stoel kluistert, toch een beetje licht kunnen geven.  

 

Meest gelezen