Nieuwe huisartsenwachtpost aan Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt

In Pelt gaat morgen de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg open, en die ligt net naast de spoedafdeling van het Noorderhart Mariaziekenhuis. De vorige wachtpost lag in de Stationsstraat, maar dat gebouw wordt afgebroken omdat de school daar wil uitbreiden. 

"Het is een heel herkenbare en goed bereikbare locatie voor de mensen",  zegt voorzitter Ben Janssen. "Mensen kennen allemaal het ziekenhuis, je kan recht naar de spoedafdeling gaan en dan staat daar een groot bord waar wij zitten."

Het is ook een voordeel dat de nieuwe huisartsenwachtpost net naast het ziekenhuis ligt. "Als het toch ernstiger blijkt, kan de patiënt meteen de volgende gang ingaan, en door een specialist behandeld worden."

Je kan hier terecht voor alle zorg in het weekend op huisartsenniveau 

In totaal zijn er 152 wachtartsen en een 20-tal huisartsen in opleiding die de wachtdiensten bemannen.  "De mensen kunnen hier terecht voor alle zorg in het weekend op huisartsenniveau", gaat Janssen verder. "Dus alle zorg waarvoor je naar je huisarts zou gaan, maar waarvoor je niet kan wachten tot na het weekend. Dat kan van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u." Door de coronacrisis werken de huisartsen in de wachtposten wel alleen op afspraak. 

(Lees verder onder de foto.)

“Het gelijkvloers is bestemd voor de huisartsenwachtpost met in totaal vier kabinetten, een wachtzaal en een onthaalbalie", zegt Hans Ramaekers, algemeen directeur Noorderhart. "Daarnaast zijn er tien kamers voor inslapende artsen ingericht, waarvan drie voor de huisartsen. Eind januari start ook de verhuis van onze eigen diensten. Zo zullen op de eerste verdieping IT, de personeelsdienst en een aantal administratieve diensten zich vestigen.”  

Meest gelezen