© Cor Vos Fotopersburo-Video ENG Postbus 210 3190 AE Hoogvliet Nederland 0653119028 -www.corvospro.com fotodesk@corvospro.com

Nieuwe supportersclub voor Remco Evenepoel in Vossem: “We kregen uitzondering van ouders”

Vlaams-Brabant heeft een tweede, officiële supportersclub voor wielrenner Remco Evenepoel, in Vossem bij Tervuren. Normaal mag er maar één per provincie zijn, maar initiatiefnemer Jos Vanderelst kreeg een uitzondering: “Hopelijk liggen ons nog veel mooie jaren in het verschiet.” 

De terugkeer van Remco Evenepoel verloopt dan toch niet zo vlot, maar zijn supporters blijven hem wel steunen. Meer zelfs, er is een nieuwe supportersclub opgericht in Vlaams-Brabant, in Vossem. Initiatiefnemer is Jos Vanderelst: “Ik ben altijd een hevige supporter geweest van Eddy Merckx. Daarna ben ik voor de Quickstepploeg gaan supporteren met Johan Museeuw en Tom Boonen, en dan nu natuurlijk Remco Evenepoel. Hij werd wereldkampioen bij de junioren en wij vonden dat zo fameus dat we met een aantal vrienden afspraken om een supportersclub op te richten. Door dat coronagedoe is alles een beetje uitgesteld, maar we hebben nu toch beslist om ermee te beginnen.”

We vroegen toestemming aan de andere supportersclub en aan de ouders van Remco Evenepoel
Jos Vanderelst

Al kan je niet zomaar beginnen met een officiële supportersclub, want normaal mag er maar ééntje per provincie zijn, en natuurlijk was er al eentje in de thuisbasis van Evenepoel in Schepdaal. “We hebben toestemming gevraagd aan het supporterscafé van Schepdaal en aan vader en moeder Evenepoel. Wij mochten een andere supportersclub oprichten aan de andere kant van de Ring. Normaal mag er maar één club per provincie zijn, maar in Vlaams-Brabant zijn er nu dus twee. Het was heel tof van die mensen dat we dat mochten. En er liggen ons hopelijk nog veel mooie jaren in het verschiet.”

Café In den Congo

Het supporterscafé wordt café “In den Congo” in het centrum van Vossem. Het is een café dat erg geliefd is bij wielerliefhebbers. “Het is echt een wielercafé, in de lente en zomer zit het er bomvol met wielertoeristen en mountainbikers. Het is een prachtig gelegen café daarvoor.”

Wie wil, kan lid worden van de nieuwe supportersclub, die kreeg de naam “R.EV 1703 Fanclub Vlaams-Brabant Oost Vossem”. “Tot eind februari krijgen ze een gunstprijsje van 15 euro voor een heel seizoen. Daarvoor krijgen ze al zeker een gepersonaliseerde lidkaart en een mondmasker van Evenepoel”, zegt Jos Vanderelst. Hier vind je meer informatie.   

Café In den Congo in Vossem

Meest gelezen