Sandrine Tas al weken in afzondering voor EK schaatsen: "Gelukkig mijn Nintendo mee"

Skeelerkampioene Sandrine Tas uit Zandvoorde bij Oostende waagt zich komend weekend voor het eerst op glad ijs. Ze neemt deel aan het EK schaatsen in Nederland. Sandrine zit daarvoor al weken in afzondering. "Ik mis vooral mijn twee honden, maar ik videochat er soms mee."

Wekenlang al leeft Sandrine Tas op hotel om zich in haar eigen trainingsbubbel voor te bereiden op het EK schaatsen dat zaterdag start. "Normaal gezien verblijf ik bij een gastgezin, maar dat kan nu niet door corona", zegt Tas. "Gelukkig heb ik in mijn hotelkamer genoeg boeken, bordspelen en mijn Nintendo Switch liggen", lacht ze.  Sandrine mag enkel het hotel in Heerenveen verlaten om naar de training te gaan en terug te keren.

"Mekka van het schaatsen"

Al sinds augustus is Sandrine Tas meer in het Nederlandse Heerenveen dan in Zandvoorde om zich voor te bereiden op het EK schaatsen. "Dit is het Mekka van het schaatsen en dat voel je aan alles", zegt ze. "Het is wel een sport die op technisch vlak enorm verschilt van het skeeleren, ook al gebruik je min of meer dezelfde spieren."

"Videochatten met mijn hondjes"

Wat mist Sandrine Tas nu het meest van thuis tijdens haar periode daar in Nederland? "Toch wel mijn twee honden. Die heb ik de voorbije maanden amper gezien.  Gelukkig kan ik ze soms wel even zien tijdens het videobellen", besluit ze. 

Tas schaatst normaal gezien zaterdag haar eerste wedstrijd op het EK rond 11.30 uur.

Meest gelezen