School Sint-Jan in Diest ontruimd na dreiging: "School in brand en er zouden doden vallen"

In Diest is vanmiddag de school Sint-Jan geëvacueerd na een dreiging. Op instagram had iemand gedreigd met brandstichting op het einde van de schooldag, en er zouden ook doden vallen. De crisiscel van Diest besliste om de school vanaf de middag te sluiten. Er is intussen een 16-jarige verdachte opgepakt. Hij wordt momenteel ondervraagd.

"Vanmorgen rond 7.30 uur is er een melding binnengekomen via een mama," vertelt de burgemeester van Diest, Christophe de Graef. "Zij had op het instagramprofiel van haar kind een bedreiging gezien tegenover een school. Het ging over de KSD campus Sint-Jan in Diest. In dat bericht werd gezegd dat de school in brand zou gestoken worden om 16 uur, en dat er doden zouden vallen."

Dergelijke berichten moet je altijd ernstig nemen, zeker als het om kinderen gaat

"Wij hebben dat onmiddellijk serieus genomen want het ging toch om een ernstige dreiging", zegt de burgemeester. "Dergelijke berichten moet je altijd ernstig nemen, zeker als het om kinderen gaat. We hebben dan een crisiscel opgestart, we hebben overlegd met de stad, de school en de politie. En dan is beslist om de school te ontruimen.  Intussen heeft de politie een 16-jarige verdachte opgepakt.  Hij wordt momenteel ondervraagd en het parket geeft voorlopig geen verdere commentaar. 

Meest gelezen