Solidariteitsactie voor de muzieksector: "Wij willen een uitverkocht Sportpaleis tegen 14 februari"

De uitbaters en enkele artiesten, zoals Regi en Tourist LeMC, willen tegen 14 februari het Sportpaleis virtueel uitverkopen. Het gaat om een solidariteitsactie voor de muzieksector. Vanaf vandaag kan iedereen op de website van het Sportpaleis voor 2 euro een symbolisch ticket kopen. Per verkocht ticket steken ze op een zitje een kaarsje aan. "We hopen dat er minstens 20.000 lichtjes een mooi lichtspektakel gaan geven", zegt Tourist LeMC op Radio 2 Antwerpen. "Dat is dan toch 40.000 euro om de muzieksector te ondersteunen." 

Door de coronacrisis gaat ook de live muzieksector door een crisis. Daarom werd LIVE2020 opgericht, een solidariteitsfonds waarop iedereen in de sector een beroep kan doen. Het Sportpaleis organiseert nu ten voordele van dat fonds Lights for Live: "Vanaf vandaag kan iedereen via onze normale ticketwebsite, een ticket kopen voor 2 euro", legt Jan Van Esbroeck van het Sportpaleis uit. "Op 14 februari hopen we volledig uitverkocht te zijn, of pakweg 16.000 tickets verkocht te hebben."

Als we erin slagen alles te verkopen, gaat dat een heel mooi, warm beeld geven, wat staat voor de warmte die de muzieksector normaal in de harten van toeschouwers kan brengen.

Verschillende artiesten, zoals Regi, Gene Thomas, Regi, Tourist LeMC, Absynthe Minded, Meskerem Mees, Portland en Camille Dhondt ondersteunen de actie op hun sociale media. "Optreden zullen ze niet doen", zegt Van Esbroeck. "Dat kunnen we nu van hen niet vragen en het Sportpaleis is ook geen zaal om op het podium te staan, wanneer ze leeg is." 

Maar de actie zal wel zichtbaar zijn. "We zijn niet alleen van plan om die kaarsjes aan te steken, we gaan dat ook mooi in beeld brengen. We hebben al wat tests met drones gedaan. En als we erin slagen alles te verkopen, dan gaat dat een heel mooi, warm beeld geven. Dat staat dan voor de warmte die de muzieksector normaal in de harten van toeschouwers kan brengen."

Je hoopt dat de hele sector en ook de podia dit allemaal overleven, want je wil daarna weer gaan spelen en dat allemaal vlot in gang kunnen trekken.

Tourist LeMC

Ook voor Tourist LeMC is het al een hele tijd geleden dat hij nog op een podium stond: "Dat zal de voorbije zomer geweest zijn, toen er ook benefietoptredens waren voor LIVE2020 in Werchter." Maar ook het Sportpaleis en de Lotto Arena liggen hem na aan het hart: "Ik heb in beide zalen gestaan en je hoopt natuurlijk dat de hele sector en zeker ook de podia en de beheerders dit allemaal zullen overleven. Want je wil daarna weer gaan spelen en dat allemaal vlot weer in gang kunnen trekken."

Maar zelf durft hij geen voorspellingen meer maken over wanneer dat zal zijn: "Ik ga uit van het ergste en ik hoop op het beste."

Meest gelezen