Foto: Google Streetview

Vaccinatiecentra voor Hagelandse gemeenten komen in Landen en Tienen

In het Hageland worden twee vaccinatiecentra opgericht, namelijk in Landen en Tienen. Dat zijn de burgemeesters van de Hagelandse gemeenten overeengekomen. De gemeenten zullen samen zorgen voor personeel en materiaal. En er zal vervoer geregeld worden voor inwoners die niet in een vaccinatiecentrum geraken.

De inwoners uit het Hageland zullen zich kunnen laten vaccineren in Landen of Tienen. In Landen komt er een vaccinatiecentrum in Domein Het Park langs de Hannuitsesteenweg (foto). De inwoners van Landen, Geetbets, Linter en Zoutleeuw krijgen daar hun vaccin. Tienen had al eerder bekendgemaakt dat het Rijksadministratief centrum langs de Goossensvest omgebouwd wordt tot vaccinatiecentrum. Daar kunnen inwoners van Tienen, Kortenaken, Glabbeek, Boutersem en Hoegaarden terecht.

Mensen die minder mobiel zijn, geraken moeilijk in een vaccinatiecentrum maar wij zorgen voor vervoer

De Hagelandse gemeenten gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat er materiaal en personeel is voor de vaccinatiecentra. En er wordt vervoer voorzien voor minder mobiele inwoners. "We zijn allemaal landelijke gemeenten met dorpskernen die verspreid liggen", zegt burgemeester Gino Debroux van Landen. "Zeker voor mensen die minder mobiel zijn, is het niet makkelijk om in een vaccinatiecentrum te geraken. We gaan daarom met de verschillende burgemeesters samen een vervoersysteem uitwerken voor die mensen. Er komt een centraal telefoonnummer en wij gaan zorgen voor vervoer."

Vaccinatie in februari

Over een paar weken kan er al gevaccineerd worden in de centra in Tienen en Landen. "Vanaf februari zal alles operationeel zijn en dan kunnen we beginnen te vaccineren, in de veronderstelling dat we dan ook de vaccins hebben. Want we hangen af van de planning van de Vlaamse overheid. Maar alle inwoners zullen hierover een brief krijgen," aldus burgemeester Debroux. 

Meest gelezen