AFP or Licensors

Vaccinatiecentrum Flanders Expo Gent overladen door vrijwilligers: “Op 1 dag tijd al 500 aanmeldingen”

Het vaccinatiecentrum in Gent – dat in Flanders Expo ingericht zal worden – heeft op 1 dag tijd al bijna 500 aanvragen van vrijwilligers die willen meehelpen. Gisteren lanceerde het centrum op Radio 2 een meldpunt voor helpende handen, en dat was een succes. 

“Op dit moment hebben we 495 aanmeldingen om precies te zijn, maar ze blijven maar binnenkomen”, vertelt personeelscoördinator Michiel Van Lysebetten enthousiast. “We zijn iedereen die zich kandidaat stelt heel erg dankbaar.”

Verschillende profielen

“We zijn alle aanvragen nog aan het verwerken. We vragen dus aan de mensen dat ze nog even geduld hebben tot we ze contacteren”, gaat Van Lysebetten verder. “We krijgen aanmeldingen van veel verschillende profielen. Er zijn uiteraard zeer veel verpleegkundigen en gepensioneerden die zich kandidaat stellen. Maar we zien ook aanmeldingen van artsen en niet-medisch personeel.”

Nog niet concreet

De eerstelijnszone Gent weet nog niet of ze alle vrijwilligers effectief kunnen tewerkstellen in Flanders Expo. “Op dit moment zijn we de praktische lijnen nog aan het uittekenen”, zegt Van Lysebetten nog. “We maken nu de puzzel van hoeveel mensen we op welke positie nodig hebben. Mensen die geïnteresseerd zijn, mogen zich zeker blijven aanmelden. We hopen zo snel mogelijk een antwoord te kunnen geven op het aantal mensen die nodig zijn, en als we te veel vrijwilligers hebben, dan vinden we ongetwijfeld ergens anders een plekje.”

Mensen die zich nog willen aanmelden, ook voor andere centra in Oost-Vlaanderen, kunnen dat doen via de website van de eerstelijnszones.

Meest gelezen