Vier mensen aangehouden na rellen van gisteren in Brussel, taskforce op komst om daders te identificeren

Na de rellen van gisteren in Schaarbeek zijn 4 mensen aangehouden. Dat melden minister van Justitie Van Quickenborne en het Brusselse parket. Het onderzoek loopt verder en er wordt een taskforce opgericht met lokale en federale politieagenten om zoveel mogelijk daders te identificeren. De rellen begonnen gisteren na een betoging voor de 23-jarige Ibrahima die zaterdag overleed na een politie-interventie.

Na de rellen van gisteren in Schaarbeek werden 116 mensen opgepakt. Vier mensen werden ondertussen ook aangehouden. "Drie personen, twee volwassenen en een minderjarige, werden gerechtelijk opgepakt voor feiten van opzettelijke brandstichting", aldus parketwoordvoerder Martin François. "Daarnaast werd ook nog één minderjarige aangehouden wegens feiten van weerspannigheid."

Er worden nog verschillende onderzoeksopdrachten uitgevoerd, op basis waarvan moet worden beslist of de verdachten al dan niet worden vervolgd. "Het parket zal binnen de vrijheidsberovingstermijn van 48 uur een beslissing nemen op basis van de resultaten", klinkt het bij François. 

De Brusselse politie en het parket gaan ook een taskforce oprichten om zoveel mogelijk daders te identificeren. Die zal bestaan uit leden van de zes politiezones, de federale politie en het parket van Brussel.

Bekijk hier een verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen