2 studenten in Diepenbeek mogelijk besmet met Britse coronavariant

2 studenten die in Diepenbeek op kot zitten, zijn mogelijk besmet met de Britse variant van het coronavirus. Veel studenten zijn erg ongerust over dat nieuws en bellen nu massaal naar de eerstelijnszone Herkenrode. 

De studenten zitten in een studentenkot in Diepenbeek. 4 studenten daar zijn besmet met corona, maar de stalen van 2 van hen worden extra onderzocht omdat er een vermoeden is dat het om de bemettelijkere Britse variant van het virus gaat. Dat onderzoek zal een tiental dagen in beslag nemen. Veel studenten zijn erg ongerust en bellen nu massaal naar de eerstelijnszone Herkenrode. 

"Er is geen reden tot paniek", zegt coördinator Bojoura Schouten. "De betrokken mensen zijn geïnformeerd, zij weten wat ze moeten doen. Maar ik denk wel dat het duidelijk heeft aangetoond dat het heel belangrijk is om je aan de maatregelen te houden. Als iedereen dat doet, kunnen we voorkomen dat er nog clusters zullen uitbreken."

Het is momenteel niet duidelijk of het om studenten van de Universiteit Hasselt of de hogescholen PXL of UCLL gaat.

Meest gelezen