Aquafin plant bos aan waterzuiveringsstation in Halen: "Elke vierkante meter telt"

Aquafin heeft een bos van 0,8 hectare aangeplant aan het waterzuiveringsstation in Halen. Aquafin is een van de bedrijven die een Green Deal sloot met Vlaanderen en zich engageerde om hun bedrijfsterreinen ecologischer in te richten. 

Aquafin wil tegen 2024 400 hectare extra natuur creëren, door bomen aan te planten, grasvelden om te vormen tot bloemenweiden, maar ook door bijenhotels en nestkastjes te installeren. "Hier in Halen gaat het om een bos van 8.000 vierkante meter, dat is meteen ook het grootste bos dat we zullen aanplanten", vertelt Toon Van Dorpe van Aquafin. "Op andere locaties gaat het soms maar om 150 vierkante meter. Maar elke vierkante meter telt natuurlijk."

De kinderen van de kindergemeenteraad in Halen hielpen vanmiddag bij het aanplanten van het bos. En ze zullen er ook zelf van kunnen genieten later, want het bos van Aquafin in Halen zal toegankelijk zijn voor bezoekers. 

Vlaamse belofte

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) is enthousiast over de inspanningen van Aquafin: "De ambitie is groot. Tegen het einde van de legislatuur willen we 20 keer de oppervlakte van Monaco hebben bebost in Vlaanderen. We kunnen daarbij alle hulp gebruiken. Met een jaarlijkse bijdrage van 10.000 vierkante meter extra bos, draagt Aquafin meer dan zijn boompje bij." 

Meest gelezen