Radio 2

Basisschool in Kruisem zet caravan op speelplaats waar kinderen tot rust kunnen komen

Op de speelplaats van basisschool De Keimolen in Kruisem staat sinds kort een caravan waar kinderen naartoe kunnen gaan als ze zich verdrietig voelen of nood hebben aan rust. De caravan is afgelopen vakantie helemaal gerenoveerd door enkele ouders zodat de kinderen van de school hem nu kunnen gebruiken.

Wie zich als kind niet goed voelt, heeft op school vaak een plekje waar hij of zij naartoe kan. Dat kan een afgesproken plaats zijn, maar dat kan ook gewoon een plekje zijn waar je jezelf goed bij voelt. Basisschool De Keimolen in Kruisem heeft daar sinds kort een zelf ingerichte plaats voor: een caravan. 

Gift van ouders

“We hebben de caravan een half jaar geleden gekregen van ouders van kinderen bij ons op school”, vertelt directeur Vanessa Truyen. “De caravan was erg oud. Het regende binnen en hij had een likje verf nodig, maar ik nam hem met veel plezier aan. Niet lang daarna dacht ik: wat moeten we hier nu mee doen?” Directeur Truyen had niet meteen een antwoord klaar, want de caravan stond een jaar en een half op de school zonder enige functie. “Door de coronapandemie konden we ook niets leuks organiseren om hem te pimpen, want we mochten geen ouders uitnodigen én het was financieel niet gemakkelijk.”

Renovatie uit dankbaarheid

Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek: “De ouders van een kindje bij ons op school wilden de caravan graag renoveren”, vertelt Truyen. “Hun dochter heeft af en toe extra zorg nodig, en daar zijn de ouders ons zo dankbaar voor, dat ze iets wilden terug doen.” Zo gezegd, zo gedaan, en intussen staat de caravan waterdicht en mooi beschilderd op de speelplaats. “We willen van de caravan een plek maken waar kinderen tot rust kunnen komen. We vinden het belangrijk dat kinderen een plaats krijgen waar ze de tijd krijgen om hun verdriet te verwerken. We zijn de ouders dan ook dankbaar voor wat ze gedaan hebben.”

“We zijn heel blij dat we hebben kunnen helpen”, zegt de mama. “Het regende binnen in de caravan, dus we hebben hem waterdicht gemaakt. Toen we hoorden waarvoor de caravan zou dienen, zijn we hem ook op zo’n manier gaan inrichten dat kinderen er echt rust kunnen vinden.” 

Meest gelezen