@L.Nimmegeers

Bewoners woonzorgcentrum Destelbergen bouwen vaccinatiefeest: “Na elke prik gang feestelijk verlicht”

De bewoners van woonzorgcentrum Kouterhof in Heusden, bij Destelbergen, hebben het coronavaccin feestelijk in ontvangst genomen. De gang van het rusthuis was ingericht met kleurrijke lichten en speciale effecten. Van zodra iemand gevaccineerd werd, barstte het feest los, en mocht de bewoner een zogenoemde “walk of fame” bewandelen.

De bewoners van de verschillende woonzorgcentra in ons land worden nu al enkele dagen gevaccineerd, en dat zorgt voor opluchting bij de bewoners en het personeel. Gisteren was woonzorgcentrum Kouterhof in Heusden, bij Destelbergen, aan de beurt. Zij waren zo blij met het vaccin, dat ze beslisten om een feest te maken van elke prik. “De vaccinatie is een groot gebeuren, een keerpunt voor ons woonzorgcentrum”, klinkt het. 

(Lees verder onder de foto.)

@L.Nimmegeers

Hulp van eventbureau

“We hebben een eventbureau onder de arm genomen om van het toedienen van het coronavaccin een onvergetelijk moment te maken”, vertelt Githa Praet, algemeen directeur van Zorgband Leie en Schelde. “We hebben een gangpad gecreëerd met speciale lichten. Als een bewoner gevaccineerd werd, mocht die daarna op een knop drukken zodat de lichten aangingen. Daarna mocht hij of zij de “walk of fame” bewandelen.”

Iedereen kijkt nu heel erg uit naar het moment dat de bezoekregelingen versoepeld worden

Githa Praet, directeur woonzorgcentrum

(Lees verder onder de foto.)

Woonzorgcentrum Kouterhof

“De bewoners hebben er echt van genoten”, blikt de directeur tevreden terug. “Het was eens iets anders. Op dit moment kijkt iedereen natuurlijk heel erg uit naar het moment dat ze hun dierbaren opnieuw mogen zien. We hopen dat de bezoekregelingen snel versoepeld kunnen worden, zodat het oude leven in ons centrum kan weerkeren.”

@L.Nimmegeers
@L.Nimmegeers

Meest gelezen