Videospeler inladen...

Muziekgroep De Dolfijntjes sluit zich 24 uur lang op in Kortrijkse Stadsschouwburg: "Zelfs geen verse onderbroek mee"

Muziekgroep "De Dolfijntjes", met onder anderen Wim Opbrouck en Wim Willaert, heeft zich om 20 uur vanavond opgesloten in de Kortrijkse Stadsschouwburg. De olijke bende zal er coronaproof muziek maken, veel lachen, lekker eten en dat is allemaal live online te volgen. "Musiceren doen we wel zonder mondmasker, zodat je onze muil gelukkig nog zal kunnen zien", lacht Wim Willaert.

De Dolfijntjes hebben niet echt een planning voor hun 24 uur in de schouwburg. "We willen kijkers via de livestream laten dromen", zegt muzikant Wim Willaert. "Het wordt een leuk schouwspel, alleen al omdat we zoveel goesting hebben. Afgelopen zomer zagen we door corona 10 festivaloptredens aan onze neus voorbijgaan."

Nieuwe muziek maken

De leden van De Dolfijntjes rekenen op een 3 à 4 uur slaap in de vroege ochtend. "Het is ook de bedoeling dat we echt tot nieuwe nummers komen", zegt Wim Willaert. "Als wij samenspelen, ontstaat er altijd veel inspiratie. Ik vergelijk ons soms met The Beatles, omdat het ook bij hen pure liefde was toen ze samen muziek maakten." 

Via het internet de bevolking "teisteren"

De Dolfijntjes willen vrijdag en zaterdag voor verstrooiing zorgen bij al wie er nood aan heeft. "We zijn er helemaal klaar voor om de bevolking te teisteren", zegt Willaert. "Ik heb niet veel mee in mijn valies, zelfs geen verse onderbroek, want ik weet niet of ik wel zal slapen."

Via de website van De Dolfijntjes kan je de bende aan het werk zien.

Bekijk hier De Dolfijntjes tijdens hun muziekmarathon in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen