Radio 2

Dieven breken overdag in zonder dat bewoner het merkt: "Ik zie die cinema elke dag terug"

In de Steenokkerzeelstraat in Zaventem zijn drie mannen overdag een woning binnengedrongen, terwijl de bewoner gewoon thuis was. Toen hij onraad merkte, stormden de dieven naar buiten en viel de bewoner. Hij houdt er slapeloze nachten aan over.

In Zaventem zijn dieven op klaarlichte dag een woning binnengedrongen, terwijl de bewoner thuis was. Hij had eerst niets gemerkt, omdat er in een buurwoning werd gewerkt. Toen hij onraad rook, stormden de dieven net naar buiten. Ze gingen aan de haal met cash geld, dat ze in een kamer op de eerste verdieping hadden gevonden. 

Harde bonk

André Van Lint doet het verhaal: "Mijn echtgenote was rond half elf vertrokken om boodschappen te doen. Ik was in de woonkamer gaan zitten. Er was veel lawaai, want in de woning hiernaast zijn ze aan het werken. Maar één bonk klonk wel bijzonder hard. Toen ik een kijkje ging nemen in de traphal liepen er drie dieven naar beneden. Ik ben er achter gelopen en kon er nog één vastpakken. Maar toen ben ik gevallen. De drie konden met een auto wegrijden."

Slapeloze nachten

"De dieven konden in een kamer op de eerste verdieping wat cash geld buitmaken. Iets anders hebben ze niet meegenomen", vertelt André. Hij hield aan zijn val geen noemenswaardige verwondingen over, maar de inbraak blijft door zijn hoofd spoken. "Het is niet simpel. Je wil iemand vastpakken, je vliegt er op maar je moet hem lossen. De nachten zijn wel moeilijk, ik lig lang wakker en kan de slaap niet vatten. En als ik 's morgens naar beneden kom, dan zie ik die hele cinema opnieuw voor mijn ogen. Ik hoop dat het overgaat. Het zal wel slijten met de dagen hoop ik."

Meest gelezen