Dirk Wille gaat 200 keer Smeysberg in Huldenberg op en af

Hij liep en fietste vroeger al heel lange afstanden maar gaat nu een nieuwe stunt aan. Dirk Wille uit Sint-Joris-Weert gaat tweehonderd keer de steile Smeysberg op en af wandelen. Dat zal hem meer dan vijftig uur kosten. Hij laat zich voor het evenement, eind mei, sponsoren ten voordele van de vzw Casa Magnolia uit Neerijse.

Dirk Wille (49) gaat eind mei tweehonderd keer de Smeysberg in Huldenberg op en af wandelen. Dat zal meer dan 50 uren duren, het is een berg van 600 meter met een hellingsgraad van 17%. De Smeysberg is ook bekend van wielerwedstrijden als de Brabantse Pijl en zit in het parcours van het wereldkampioenschap Wielrennen. Mensen kunnen meestappen en zo de vzw Casa Magnolia uit Neerijse steunen. Die ondersteunt ouders van zeer zieke kinderen. Dirk heeft dat in zijn naaste omgeving meegemaakt en wil daarom deze uitdaging aangaan.

Ik train regelmatig en bewoners van de Smeysberg in Huldenberg beginnen me te kennen. Zo krijg ik regelmatig een koffie of rozijnenkoek aangeboden

Dirk houdt nu al lange trainingsdagen door lang te wandelen. Sinds november is hij aan het trainen en nu ook regelmatig op de Smeysberg zelf. "Fysiek moet het wel lukken, het zal meer dan 50 uren in beslag nemen. Maar mentaal wordt wat anders, zeker 's nachts. Ik hoop dat tegen dan genoeg mensen mogen meestappen. Dat brengt geld op voor Casa Magnolia en geeft ook moed. Hopelijk kan het een heel evenement worden. Ik kijk ernorm uit naar 28, 29 en 30 mei 2021."

Meest gelezen