Radio 2

"Dodelijk ongeval in Steenokkerzeel was moordpoging", zegt parket Halle-Vilvoorde

Een dodelijk ongeval, dat op 8 januari in Steenokkerzeel gebeurde, wordt door het parket als een poging tot moord beschouwd. De vaststellingen op de plaats van het ongeval wijzen in die richting.

Op vrijdagavond acht januari reed een Citroën C3 met hoge snelheid tegen de gevel van een gebouw langs de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel. Een vrouw van 29 uit Vilvoorde, die naast de bestuurder zat, overleefde de crash niet. De bestuurder zelf raakte zwaargewond. Er zijn volgens het parket aanwijzingen dat het ongeval eigenlijk een poging tot moord kan zijn.

Geen remsporen

"We hebben verklaringen van getuigen en beschikbare camerabeelden onderzocht, samen met de vaststellingen van de politiemensen ter plaatse", zegt Gilles Blondeau van het Parket Halle-Vilvoorde. "Uit onderzoek van onze verkeersdeskundige bleek ook dat er geen rem- of slipsporen waren en dat er geen technische mankementen waren aan de auto. De auto is vanop de linkerrijstrook van de steenweg plots naar rechts uitgeweken en tegen de muur gebotst. Dat was allemaal verdacht", geeft Blondeau mee. 

Huiszoeking

"We hebben bij de bestuurder, een man van 21 uit Steenokkerzeel, een huiszoeking gehouden. Ook daar vonden we aanwijzingen dat er meer aan de hand was, genoeg om de bestuurder te verdenken van poging tot moord (en mogelijk zelfmoord)", vertelt Blondeau. "Een onderzoeksrechter zal moeten uitmaken of het om moord met voorbedachten rade gaat. Maar we hebben de man nog niet kunnen ondervragen, want hij raakte zelf zeer zwaargewond en onderging verschillende operaties", besluit Blondeau. 

Meest gelezen