Videospeler inladen...

Eerste Moderna-vaccins geleverd in ons land: ZNA Middelheim nam 1.000 dosissen in ontvangst

Vanmorgen is de eerste levering van het tweede coronavaccin aangekomen in het Antwerpse ziekenhuis ZNA Middelheim. Tot nu toe werd in ons land alleen nog maar het vaccin van Pfizer/BioNtech gebruikt. Het Modernavaccin kan bewaard worden in een gewone diepvriezer. Vanaf maandag wordt er ziekenhuispersoneel mee ingeënt. 

Er zijn 1.000 vaccins geleverd bij het ZNA Middelheim. Maandag zullen daar personeelsleden van het ziekenhuis mee gevaccineerd worden, zegt hoofdapotheker Sarah De Broe: "Duizend medewerkers hebben zich ingeschreven of zullen dat nog doen. Maandagmiddag zullen de eerste 60 à 70 personeelsleden ingeënt worden. Tegen vrijdag zouden we er 1.000 moeten bereikt hebben."

Het Modernavaccin wordt voorlopig alleen gebruikt voor ziekenhuispersoneel omdat het te gevoelig is om verder vervoerd te worden. In totaal heeft ons land er 2 miljoen dosissen van gekocht.

 

Videospeler inladen...

Meest gelezen