Extra politie om probleem van hangjongeren aan te pakken in Diegem

De politie van de zone Vilvoorde-Machelen gaat meer politieagenten inzetten in Diegem, want daar zijn de laatste tijd wel wat problemen met rondhangende jongeren. De politie vraagt ook de hulp van de buurtbewoners en roept op om verdachte situaties te melden.

Al enkele weken veroorzaken rondhangende jongeren serieuze overlast in Diegem. Er is vandalisme, ze gooien voetzoekers en vuurwerk, er is druggebruik en -verkoop. En daarom hebben de gemeente en de politie nu een plan van aanpak opgesteld. Er komt meer politie in de buurt en er komen ook meer verkeerscontroles. 

Samenwerking

“We stappen over op een meer gestructureerde aanpak”, zegt Catherine Bodet van de politie Vilvoorde-Machelen. “Alle operationele diensten zijn betrokken bij het plan, iedereen krijgt een specifieke taak om te vervullen. Het gaat om een geïntegreerde samenwerking tussen zowel de interventiepolitie, de verkeerspolitie als de wijkpolitie en lokale recherche. Iedereen is daarbij betrokken en door die samenwerking willen we een sterke aanpak ontwikkelen.”

De politie vraagt ook de hulp van de mensen uit de buurt: “We hebben een BIN-netwerk actief in Diegem. (BIN is een Buurt Informatie Netwerk) We hebben de leden daarvan ingelicht dat we met het project van start gaan. We vragen hen om wat verhoogde waakzaamheid te hebben en de meldingsbereidheid zo te verhogen. Om verdachte situaties zo snel mogelijk te melden bij onze diensten zodat we de veiligheid in Diegem weer kunnen verhogen.”

Meest gelezen