© VRT - Kris Van de Sande

Je kinderen deze zomer op FC De Kampioenen kamp? Mijn gedacht!

Activak dat jeugdkampen organiseert, zal dit jaar in de zomervakantie ook FC De Kampioenen-kampen organiseren. Een avonturenkamp voor kinderen van 8 tot 12 jaar en een mediakamp voor jongeren van 12 tot 15 jaar. Enkele acteurs zullen ook langskomen. De kampen zullen plaatsvinden in Kasteel Boterlaerhof in Deurne.

"Voetbalkampen worden het niet", zegt Johan Van Nuffel van Activak op Radio 2 Antwerpen. "We gaan vooral kijken naar de avonturen die de Kampioenen beleven." Dat gebeurt door veel verschillende activiteiten, zoals een workshop striptekenen, een bezoek aan het Kampioenencafé in Plopsaland en een Kampioenenquiz. Daarnaast zullen ze ook zelf aan de slag kunnen gaan met de originele scripts van de afleveringen en scènes naspelen.

Radio Hallo

De deelnemers aan het mediakamp zullen Radio Hallo dan weer zelf in de ether mogen brengen. Tijdens een bezoek aan de VRT kunnen ze dan waar ontdekken hoe televisie-opnames in hun werk gaan. "Of ook de decors er nog zullen staan, is nog af te wachten."

Maar de vraag is natuurlijk of ook de acteurs mee zullen gaan op kamp: "Ze allemaal laten langskomen is een beetje moeilijk, maar we gaan er wel voor zorgen dat er elke week twee acteurs op bezoek komen voor een babbel. En misschien zullen ze hier en daar ook wel eens meedoen met de activiteiten voor de kinderen." 

De kampen duren 5 of 6 dagen en kosten 199 of 375 euro.  

Meest gelezen