In deze (nu nog) lege Limburghal zullen binnen twee weken mensen gevaccineerd worden.
foto: Radio 2

Genk, As en Zutendaal maken inwoners warm voor vaccinatie

De mensen die zullen worden opgeroepen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19 in de Limburghal in Genk, zullen extra worden gesensibiliseerd om dit te doen. De Vlaamse overheid rekent erop dat 70 procent van de mensen een spuitje zal laten zetten, maar Genk, As en Zutendaal hopen op 80 procent.

Genk, As en Zutendaal starten binnenkort met een campagne om zoveel mogelijk inwoners te overtuigen om zich te laten vaccineren. Ze willen hiermee ook anderstaligen en 65-plussers bereiken. Projectleider Roel Vandewal: “We hebben ideeën zoals een callcenter oprichten om mensen op te bellen die een uitnodiging hebben gekregen maar zich niet hebben geregistreerd. Als we weten dat mensen moeilijk te bereiken zijn en we die via de netwerken van buurtwerking kennen, dan kunnen we ze zelfs thuis bezoeken om ze te helpen bij de registratie.”

Op 1 februari moet hier alles klaar zijn
Projectleider Roel Vandewal

Naast de sensibilisering moet ook de Limburghal klaargemaakt worden als vaccinatiecentrum. Vanmorgen was er een eerste werkbezoek om te bekijken hoe alles vlot kan verlopen. “Vanaf 1 februari moet alles klaar zijn om te kunnen droogdraaien”, vertelt Roel Vandewal. “Een aantal mensen gaan het hele vaccinatietraject doorlopen en op het einde van de testfase moeten we kunnen zien waar de kinderziektes zitten en waar we moeten bijsturen. Op die manier zullen we  operationeel klaar zijn op 15 februari.”

De uitbaters van de Limburghal zijn erg tevreden dat het vaccinatiecentrum bij hun wordt ingericht. “We zijn zeer blij dat er nog eens wat activiteit gaat zijn”, glundert directeur Kris Teppers. “Het is ook een uitgelezen kans om de hele evenementensector te betrekken bij de inrichting van het vaccinatiecentrum. We zijn er klaar voor, we zijn het gewoon in deze sector om snel te werken en out of the box te denken.”

Meest gelezen