Geen nieuwjaarsreceptie in Hechtel-Eksel maar wel een online nieuwjaarsquiz voor alle inwoners

In Hechtel-Eksel organiseert de dienst vrije tijd van de gemeente een online nieuwjaarsquiz voor alle inwoners. Dat is een alternatief voor de nieuwjaarsreceptie die dit jaar in het water valt door corona. Burgemeester Jan Dalemans (Open VLD) en schepen Nele Lijnen (Open VLD) zijn de quizmasters van dienst.

Vanavond is het zover, dan maakt burgemeester Jan Dalemans zijn debuut als quizmaster. En hij is er helemaal klaar voor. "Op een bepaald moment was de quiz nog niet volledig en hebben ze nog een paar extra vragen gevraagd aan het schepencollege", vertelt hij in het middagprogramma van Radio 2 Limburg. "Ik heb toen zelf nog een paar leuke vragen kunnen toevoegen."

Kent de burgemeester zijn gemeente zelf goed?

De quiz zal vooral over de gemeente zelf gaan. Presentator Mathijs nam de proef op de som en testte even of de burgemeester zijn eigen gemeente zelf wel goed kent. "We gaan even naar een makelaarskantoor in Hechtel-Eksel, waar vroeger een café was: café Majestic. Weet je hoe dat in de volksmond genoemd werd?", vraagt hij aan Dalemans. "Dat was café tientontet", antwoordt de burgemeester. "Ik denk dat die uitdrukking er gekomen is omdat de uitbaatster vrij goed geschapen was", glimlacht hij.

De quiz zal een uurtje duren en je kan er streekproducten uit de gemeente winnen. De inwoners kunnen alleen deelnemen of in team. "In team kunnen meerdere mensen ook digitaal verbonden zijn, dat is altijd leuk", besluit de burgemeester. Meer uitleg over de quiz vind je terug op de website van de gemeente Hechtel-Eksel.

Meest gelezen