Radio 2

Leerlingen in Diksmuide volgen les met fleecedeken: "Het is echt koud in de klas"

De leerlingen van de school 't Saam - campus Cardijn in Diksmuide volgen les met fleecedekentjes van de school op hun schoot. De vensters in de klassen staan op een kier, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar bij deze temperaturen wordt het er wel ijskoud. "Als ik thuiskom, neem ik meteen een warme douche", zegt leerlinge Libellia.

De school in Diksmuide wil dat de leerlingen zo comfortabel mogelijk les kunnen blijven volgen en deelden daarom fleecedekentjes uit. "Het is echt heel koud in de klas", zegt leerlinge Riet. "En wij eten hier ook, want niet iedereen mag naar de refter. Anders is er te veel volk in een kleine ruimte."

"Alleen warme soep ontbreekt nog"

"Ik leg het fleecedekentje telkens op mijn benen", zegt leerlinge Justine. "En ik draag ook altijd een sjaal in de klas en een warme trui." Leerkracht Philippe De Clerck zegt dat hij minder last heeft van de koude in de klas. "Ik sta recht en beweeg ook meer in de klas. Of de leerlingen zich soms moeilijk kunnen concentreren? Dat kan ik niet goed zien door de mondmaskers." Leerlinge Riet heeft als lunch enkel een appel bij. "De school zou zeker nog een tas warme soep mogen aanbieden", lacht ze.

Meest gelezen