Mama van Kimmer Coppejans trots op eerste deelname aan Australian Open: "Jammer dat zijn overleden papa het niet meer kan meemaken"

Oostendenaar Kimmer Coppejans mag voor het eerst in zijn carrière deelnemen aan het belangrijke tennistoernooi Australian Open. Zijn mama Caroline Stubbe is bijzonder trots. "Het tijdsverschil met Australië is natuurlijk groot. Maar ik zal 's nachts telkens mijn wekker zetten om er geen moment van te missen."

De Australian Open is één van de 4 internationale toptoernooien. Coppejans uit Oostende kon zijn ticket voor Australië afdwingen op het kwalificatietornooi in Doha in Qatar. Hij moest daar deze week 3 wedstrijden spelen en heeft ze allemaal gewonnen. Net als alle andere spelers moet hij na zijn aankomst in Australië eerst 2 weken in quarantaine blijven. "Ook al moet Kimmer nu veel reizen, toch ga ik ervan uit dat het allemaal zeer coronaveilig verloopt", zegt zijn moeder Caroline Stubbe. "Hij krijgt in Australië de morele steun van zijn echtgenote. In juli zijn ze getrouwd in volle coronatijd." 

"Zijn papa zou bijzonder trots geweest zijn"

Mama Caroline zal de wedstrijden van zoon Kimmer vanop het puntje van haar zetel volgen thuis. "Zijn papa is 2 jaar geleden overleden. Het is jammer dat hij dit niet meer meemaakt, maar ik ben zeker dat hij goedkeurend toekijkt van hierboven." 

Financieel belangrijk

"Deelnemen aan grand slams, daar doe je het voor als tennisser", zegt Caroline. "Voor Kimmer is dit ook financieel belangrijk. Het geld dat hij nu zal verdienen, kan hij heel goed gebruiken om de rest van zijn tennisjaar te financieren."

Meest gelezen