Videospeler inladen...

Minstens 42 doden bij aardbeving in Indonesië, honderden gewonden

Het Indonesische eiland Sulawesi is vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2. Dat meldt de rampenbestrijdingsdienst van het land. Er is sprake van zeker 42 doden en honderden tgewonden. Twee hotels en een ziekenhuis zijn ingestort. 

Gisteren was het westen van het eiland Sulawesi al opgeschrikt door een schok met een kracht van 5.9. Vannacht vond echter een grotere aardbeving plaats met een kracht van 6.2 en dat op een diepte van slechts tien kilometer. 

De schok trof vooral de steden Mamuju en Majene op de westkust van Sulawesi, een van de grotere Indonesische eilanden. In Mamuju, een stad van 110.000 inwoners, zijn twee hotels een een ziekenhuis ingestort. Tal van andere huizen in de omgeving zijn bedolven door aardverschuivingen die het gevolg waren van de aardbeving. In totaal zijn er in die twee steden nu al zeker 42 doden gevallen en er is sprake van honderden gewonden.

Het is nu nacht in Indonesië en de reddingsdiensten zijn nog volop aan het zoeken naar overlevenden. Het is echter niet duidelijk hoeveel mensen er nu nog precies vermist zijn. Veel wegen zijn onbruikbaar door de schok en er is nog niets bekend over meer afgelegen gebieden. Wel zeker is dat duizenden mensen nu op straat staan omdat ze bang zijn om in hun huizen te blijven. Er zijn nu al zeker een dertigtal naschokken geteld. (Lees verder onder de kaart).

Sulawesi is een van de grotere eilanden van Indonesië. Er wonen iets meer dan 18 miljoen mensen. Het eiland is erg gevoelig voor aardbevingen. De stad Palu iets ten noorden van waar de beving nu plaatsvond, werd in 2018 weggevaagd door een zware aardbeving en een tsunami. Daarbij werd de hele stad verwoest en zijn bijna 5.000 doden gevallen. 

Videospeler inladen...
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen