Copyrighted

Niet mobiel genoeg om naar vaccinatiecentrum Spoor Oost te gaan? Er komen "vliegende teams" naar je buurt

Minder mobiele inwoners uit stad Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen zich niet hoeven te verplaatsen naar het grote vaccinatiecentrum VacCovid op Spoor Oost in Borgerhout. Er komen "vliegende vaccinatieteams" die zullen neerstrijken op verschillende locaties. Wie zijn huis echt niet uit kan, zal thuis gevaccineerd worden. 

Het overgrote deel van de inwoners uit stad Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen hun coronavaccin krijgen in VacCovid, het grote vaccinatiecentrum op Spoor Oost in Borgerhout. 

Voor mensen die zich niet zo gemakkelijk kunnen verplaatsen, worden zogenaamde "vliegende vaccinatoren" ingeschakeld die op tijdelijke vaccinatielocaties neerstrijken. De medewerkers van die vliegende teams zullen vertrekken vanuit VacCovid op Spoor Oost. Zo blijft de logistieke keten duidelijk en veilig. Mensen die op die manier gevaccineerd zullen worden, krijgen daar later nog informatie over. Voor wie zijn woning echt niet uit kan, wordt er gewerkt aan een plan om mensen thuis te laten vaccineren. 

Buurgemeenten ondersteunen

Niet alleen de inwoners van stad Antwerpen zullen dus terechtkunnen op Spoor Oost, ook die van de vier buurgemeenten Wommelgem, Schoten, Borsbeek en Stabroek. “Antwerpen wil als centrumstad zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en ook buurgemeenten ondersteunen", zegt Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen voor gezondheidszorg in een persbericht. "Met gebundelde krachten gaan we voor de bevrijding van onze regio."

Alleen met vereende krachten zullen we de onzichtbare vijand verslaan. Alleen kom je ver, samen kom je verder

Rik Frans (N-VA), burgemeester van Stabroek

De burgemeesters van de vier buurgemeenten zijn tevreden met de samenwerking met stad Antwerpen. “Het is een goede zaak dat er gemeenteoverschrijdend wordt gewerkt op vlak van de eerstelijnszorg", zegt Rik Frans (N-VA), de burgemeester van Stabroek in het persbericht. "Dat is niet alleen efficiënt maar het zorgt ook voor een duidelijke en heldere communicatie naar alle inwoners. Enkel met vereende krachten zullen we de onzichtbare vijand verslaan. Alleen kom je ver, samen kom je verder.”

“Borsbeek is bijzonder blij dat ze samen met de huisartsen van Borsbeek op Spoor Oost terechtkunnen", zegt burgemeester Dis Van Berckelaer (Borsbeek boven Alles). "We kennen de locatie zeer goed en hebben kunnen ervaren hoe professioneel het testdorp functioneert.”

Meest gelezen