Archieffoto
BELGA/ICKX

Ongeduldige koerier verplaatst ziekenwagen in Zoersel: "Dwaze actie die interventie in gevaar bracht"

In Zoersel heeft een koerier vanmorgen een ziekenwagen verplaatst. De ambulanciers waren bloempotten aan het weghalen van een oprit om daar te kunnen parkeren voor een interventie. Daardoor lieten ze de ziekenwagen even op de weg staan. De koerier had blijkbaar geen geduld, stapte in de ziekenwagen en zette hem enkele meters verder. Ambulancedienst Poppel is verbolgen: "De interventie is in gevaar gekomen door deze dwaze actie." Van de politie kreeg de koerier alleen een waarschuwing: "Er is geen schade en niemand kwam in levensgevaar, maar zoiets doe je niet." 

Twee ambulanciers wisten vrijdagochtend niet wat ze zagen, toen hun ziekenwagen plots wegreed. Ze waren opgeroepen voor een interventie in Kloosterveld in Zoersel. "De ambulanciers waren bloempotten opzij aan het zetten, zodat ze op de oprit van de woning zouden kunnen parkeren", vertelt ambulancedienst Poppel. Intussen bleef de ziekenwagen even op de weg staan, waardoor die versperd was. Een koerier vond blijkbaar dat dit te lang duurde en verzette hem. 

De ambulanciers dachten eerst dat hun ziekenwagen gestolen werd en liepen erachter aan. Ze konden daarna de koerier tegenhouden tot de politie ter plaatse was. Die stelde toch geen proces-verbaal op: “Er is niks gestolen of beschadigd en de wagen werd maar een beetje verplaatst", verklaart Greet Wouters, de woordvoerder van de politiezone Voorkempen. "Er is ook niemand in levensgevaar gebracht. Maar zoiets doe je natuurlijk niet. Dat hebben onze mensen de koerier wel duidelijk gemaakt."

Meest gelezen