Ruim 1,7 ton cocaïne gevonden in loods in Aartselaar: 6 verdachten aangehouden

In Antwerpen zijn deze week zes mensen aangehouden in een onderzoek naar invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. Er is onder meer 1,7 ton cocaïne onderschept in een magazijn in Aartselaar. Maandag werden vijf verdachten opgepakt in die loods, toen een container met drugs werd binnengereden. De chauffeur van een straddler, een voertuig om containers te verplaatsen in de haven, werd woensdag opgepakt. Een zevende verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden.  

Het gerechtelijk onderzoek begon toen containers door fraude met pincodes onrechtmatig in de haven van Antwerpen werden afgehaald. Zo kwam een transportfirma en een vrachtwagenchauffeur in het vizier van de speurders. Die zou de containers naar verschillende loodsen in de provincie Antwerpen hebben gebracht. Nadat de drugs eruit werden gehaald, werd de container terug naar de haven gebracht.

Vanuit de magazijnen werden de drugs dan vervoerd naar andere plaatsen. Dat gebeurde met voertuigen waarin kluizen werden ingebouwd. (zie foto onderaan) 

Politie-inval

De speurders stootten vervolgens op de zaakvoerder van een firma. Die had een loods aan de Kontichsesteenweg in Aartselaar ter beschikking gesteld van de drugssmokkelaars. Maandag viel de politie die loods binnen op het moment dat er een container was binnengebracht. Er werd 1.752 kilo cocaïne aangetroffen in totaal. 

Er werden ook vijf mannen gearresteerd: de 32-jarige eigenaar van de loods, drie Nederlanders van 27, 28 en 41 jaar en een 28-jarige Marokkaan. Ze zijn intussen door de onderzoeksrechter aangehouden.

Daarnaast bleek ook dat havenarbeiders, logistieke medewerkers en securityagenten betrokken zouden zijn bij het invoeren van de drugs. Woensdag werd daarom een 37-jarige man gearresteerd, die chauffeur is in de haven. Hij rijdt met een voertuig om containers te verplaatsen. Ook hij werd door de onderzoeksrechter naar de cel gestuurd. Een 21-jarige planner is vrij onder voorwaarden.

Het gerechtelijk onderzoek loopt nog voort en meer arrestaties worden niet uitgesloten. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.onzehavendrugsvrij.be

Meest gelezen