ROBIN UTRECHT

Seniorenraad Heist-op-den-berg wil helpen in vaccinatiecentrum

De leden van de seniorenraad in Heist-op-den-berg willen graag hun handen uit de mouwen steken en helpen in het lokale vaccinatiecentrum. "We behoren tot de risicogroep, dus we gaan niet helpen met het vaccineren zelf. Maar logistiek of administratief kunnen we zeker een meerwaarde bieden", vertelt Roger Oeyen van de seniorenraad.

Sinds deze week is het duidelijk dat de inwoners van Bonheiden, Heist-op-den-Berg en Putte binnenkort in het GC Klein Boom in Putte worden verwacht om hun coronaspuitje te krijgen.  Voor de seniorenraad was dat hét moment om uit de startblokken te schieten. "We hebben meteen een brief gestuurd naar de burgemeester en de voorzitter van de eerstelijnszone. Van die laatste kregen we de reactie dat hij het zal bekijken. We wachten nog op een antwoord van de burgemeester", zegt Oeyen.

We maken ons zorgen over de jeugd. We willen helpen zodat ook zij weer een normaal leven kunnen leiden en opnieuw naar festivals kunnen gaan.

Roger Oeyen - seniorenraad Heist-op-den-Berg

De seniorenraad wil wel dat alles op een veilige manier kan gebeuren. "Wat we ook belangrijk vinden is dat onze vrijwilligers een goede opleiding krijgen zodat ze weten wat ze moeten doen", klinkt het bij de raad. "We maken ons vooral zorgen over de jeugd. Wij worden snel gevaccineerd, maar we willen helpen zodat zij ook weer een normaal leven kunnen leiden en opnieuw naar festivals kunnen gaan", aldus Oeyen.

 

Meest gelezen