Radio 2

Stadsfeestzaal Aarschot klaar om te dienen als vaccinatiecentrum: "Hier is heel hard gewerkt"

De stadsfeestzaal van Aarschot is de afgelopen dagen omgebouwd tot vaccinatiecentrum voor de inwoners van Aarschot zelf, van Begijnendijk en van Tielt-Winge. De betrokken burgemeesters woonden vandaag een demonstratie bij.

"Hier is heel hard gewerkt", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD) van Aarschot. "Vorige week was dit nog een lege zaal. Nu zijn hier vier lijnen gebruiksklaar. En dat aantal kan nog uitgebreid worden als het nodig is. Vanmiddag heb ik samen met mijn collega-burgemeesters en de dokters uit de omgeving zo een lijn doorlopen om te zien of alles goed werkt."

Niet bang zijn

"Ik kan me inbeelden dat mensen bang zijn om zich te laten vaccineren tegen corona", zegt Rutten. "Maar dat is niet nodig. Hier staan professionals klaar om te helpen en het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Des te sneller kunnen we terugkeren naar ons gewone leven", stelt de burgemeester. 

Tot 1.200 vaccins per dag

"Hier zal zeven dagen op zeven worden gevaccineerd, van acht uur 's morgens tot acht uur 's avonds", belooft Rutten. "We zullen hier tot 1200 vaccins per dag kunnen toedienen.  We gaan daarbij de volgorde eerbiedigen, die de overheid heeft opgesteld. Dat wil zeggen dat nu eerst de zorgverleners aan de beurt zullen komen. De mensen moeten dus nog even wachten, maar ze zullen binnenkort hun uitnodiging in hun bus krijgen." 

Meest gelezen