Trouwsector roept op om huwelijksdag in 2021 niet uit te stellen: "Wie weet ziet de zomer er beter uit"

De trouwsector in ons land roept koppels op om hun huwelijksdag in 2021 niet uit te stellen naar een later moment. “Er is nog geen overmacht afgekondigd voor de feesten in de zomer”, klinkt het bij een bedrijf uit Sint-Martens-Latem, “als je nu alles uitstelt, komt de hele sector in de problemen.”  

Nu het coronavirus ons land ook in 2021 nog in z’n greep heeft, besluiten heel wat koppels om hun huwelijksdatum (opnieuw) te verzetten. De huwelijkssector vindt dat lastig, en lanceert nu een oproep om dat niet te doen. “Ik denk dat heel veel koppels in 2020 al enorm op de proef zijn gesteld”, zegt Iris Decreus van House of Weddings in Sint-Martens-Latem. “Sommigen hebben hun trouwdatum zelfs al 2, 3 of soms zelfs 4 keer verplaatst. Het perspectief ontbreekt, en dat voelen wij heel erg in de sector.”

Gebrek aan perspectief

“We vragen aan alle verloofde koppels om hun trouwdatum in 2021 te behouden om zo hun huwelijksleverancier te ondersteunen”, gaat Decreus verder. “Het hoogseizoen staat voor de deur. Vanaf april breekt het trouwseizoen weer aan. In 2020 hebben onze leveranciers geen omzet gedraaid, en zij hopen dat dit jaar goed te kunnen maken. Jammer genoeg horen we dat steeds meer koppels door gebrek aan perspectief hun huwelijk willen uitstellen, zelfs voor de zomer. En dat is problematisch, want die periode valt nog niet onder “overmacht”. Ik zou iedereen willen vragen om de trouwdatum te behouden zolang er nog geen overmacht werd aangekondigd.”

Hoop voor de zomer

Als een huwelijksfeest wordt uitgesteld, komen er veel mensen in de problemen. “De cateraar, de fotograaf, de wedding planner, … Er zijn zoveel mensen die deel uitmaken van de keten. Er zijn duizenden leveranciers die hopen op een goed jaar”, zegt Decreus nog. “We weten dat er op 3 maanden heel veel kan gebeuren. Tussen nu en eind april zitten nog heel wat vaccinatiemaanden. Wie weet ziet de zomer er beter uit dan men nu denkt. We hopen in ieder geval dat we deze zomer het trouwseizoen kunnen redden.”

kasto80

Meest gelezen