Google Maps

Twee vaccinatiecentra in Pajottenland en één in Sportloods in Asse

In het Pajottenland komen er twee vaccinatiecentra, in sportcentrum Koornmolen in Gooik en het bedrijfsgebouw van NV Royer in Dilbeek. De inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk kunnen dan weer terecht in de Sportloods in Asse. 

De inwoners van het Pajottenland kunnen zich binnenkort laten vaccineren in twee vaccinatiecentra. Dat zijn de acht gemeente van de eerstelijnszorg Pajottenland overeen gekomen. De inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal kunnen terecht in het sportcentrum Koornmolen in Gooik. De inwoners van Ternat en Dilbeek zullen terecht kunnen in het bedrijfsgebouw van NV Royer in Dilbeek. De beide locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ze hebben ook allebei voldoende parkeermogelijkheid. In totaal zullen er 107.000 inwoners uit het Pajottenland een prik kunnen krijgen. 

Ook de burgemeesters van de eerstelijnszone AMALO hebben weer een nieuwe locatie vastgelegd. Het noordelijke deel met Asse, Merchtem en Opwijk, kan terecht in Sportloods Potaarde in Asse. Eerder was al bekend dat het zuidelijke deel met Affligem en Liedekerke terecht kan in de Bellekouter in Affligem. Beide locaties zijn klaar om op korte termijn ingericht en ingezet te worden als vaccinatiecentrum. Ze hebben ook een vlotte bereikbaarheid, parkeergelegenheid en voldoende ruimte. 

Meehelpen?

De organisatie zal gebeuren door de samenwerking van de lokale besturen, de zorgraad en COVID -team van de eerstelijnszone AMALO ende artsenkringen uit de regio. De eerste spontane aanmeldingen om mee te werken zijn intussen al binnenkomen. Het gaat om verpleegkundigen, apothekers, administratieve krachten en andere logistieke profielen. Maar kandidaten kunnen zich nog altijd melden via: vaccinatie@elz-amalo.be.

Meest gelezen