Geen boete voor wie met oude auto vaccinatie krijgt in Spoor Oost

De stad Antwerpen gaat een uitzondering toelaten voor wie met een oude auto het vaccinatiedorp Spoor Oost binnenrijdt. Spoor Oost ligt net in de Antwerpse lage-emissiezone. "Maar we gaan een extra camera plaatsen aan de ingang", aldus schepen Tom Meeuws (SP.A). 'We gaan dus geen boetes uitdelen aan bezoekers die gevaccineerd worden."

De stad Antwerpen wil een uitzondering toestaan op de regels van de lage emissiezone voor bezoekers van het vaccinatiedorp op Spoor Oost.  Wie met een oude auto rijdt die de LEZ niet binnen mag,  zal toch geen boete moeten betalen als hij of zij zich wil laten vaccineren.  "We plaatsen een extra camera aan de ingang", zegt schepen voor Leefmilieu Tom Meeuws. "Als de camera de mensen met een te oude auto registreert, dan zullen we die overtreding uiteraard meteen seponeren. Mensen moeten daar dus niets speciaals voor doen en kunnen met een gerust hart zich laten vaccineren." 

Shuttledienst?

Op Spoor Oost kunnen 750 mensen per uur gevaccineerd worden. Het openbaar vervoer naar de site is -zeker vanuit de randgemeenten- allesbehalve voorzien op zo'n grote toestroom van mensen een hele dag lang.  Bij het Antwerps vaccinatiedorp zijn 600 autoparkeerplaatsen voorzien. Maar het is niet ondenkbaar dat mensen 500m verder een parkeerplaats zoeken in de woonwijken rond het Sportpaleis buiten de lage-emissiezone. Denkt de stad aan een shuttledienst van buiten de LEZ naar het vaccinatiedorp? "We kunnen niet op de zaken vooruitlopen maar werken snel aan een oplossing. We beseffen dat er duidelijkheid moet zijn voor de vaccinatiecampagne van start gaat." De Stad Antwerpen zou vandaag overleggen over de zaak. 

Meest gelezen