Mobiele vaccinatieteams in Voeren: Voerenaren moeten niet naar Tongeren

Voeren krijgt geen eigen vaccinatiecentrum, zoals burgemeester Joris Gaens eerst had gevraagd. Maar gisteren is beslist dat mobiele teams vanuit Bilzen en Tongeren naar Voeren zullen komen om de inwoners daar ter plaatse te vaccineren. 

Het zag er eerst naar uit dat alle inwoners van Voeren naar Tongeren zouden moeten voor hun vaccinatie. Nochtans had burgemeester Joris Gaens (Voerbelangen) om een eigen vaccinatiecentrum voor Voeren gevraagd. Maar omdat eerstelijnszone Zuidoost-Limburg al twee vaccinatiecentra had (Tongeren en Bilzen), kon dat niet. Nu is beslist dat mobiele teams naar de provinciale school van Voeren komen om de Voerenaars daar te vaccineren. 

Om 12 uur hebben de burgemeesters van de eerstelijnszone Zuidoost-Limburg nog samengezeten en ze hebben de beslissing definitief afgeklopt. Want voor 13 uur vanmiddag moesten alle locaties van de vaccinatiecentra  doorgegeven zijn aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

Meest gelezen