Martin Bertrand / Hans Lucas

Familie die contact had met overleden vrouw uit Oostende in quarantaine na besmetting met Zuid-Afrikaanse coronavariant

De familieleden van een overleden vrouw (83) uit Oostende, die nauw contact hadden met haar, zitten in quarantaine, nu ook haar zus uit Oostkamp besmet blijkt te zijn met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Mogelijk zijn er intussen nog meer West-Vlamingen besmet met die veel besmettelijkere variant.

De besmette vrouw van 83 overleed op 3 januari in het Serruysziekenhuis in Oostende. Haar zus uit Oostkamp, die ook de mantelzorger van de overleden vrouw is, blijkt nu ook besmet. Daarom zitten sommige familieleden van die vrouw nu in thuisisolatie.

Mogelijk meer positieve stalen in West-Vlaanderen

Het UZ Gent heeft de Zuid-Afrikaanse variant ook gevonden in stalen van 4 mensen uit West- of Oost-Vlaanderen die teruggekeerd zijn vanuit het buitenland. "Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat de contacten van die mensen nu opsporen", zegt professor Bruno Verhasselt.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat de contacten van die mensen nu documenteren en opsporen

Professor Bruno Verhasselt van UZ Gent

De variant is niet dodelijker dan andere mutaties van het coronavirus, maar de Zuid-Afrikaanse mutatie is wel besmettelijker. Ook de Britse variant duikt alsmaar meer op in ons land.

Meest gelezen