WhatsApp stelt aanpassing gebruiksvoorwaarden uit om onrust te sussen over delen van gegevens met Facebook

Berichtendienst WhatsApp stelt de aanpassing van de gebruiksvoorwaarden uit. Nogal wat gebruikers vreesden immers dat WhatsApp vertrouwelijke gegevens met moederbedrijf Facebook zou kunnen delen, maar dat ontkent WhatsApp.

“De privacy en beveiliging van je privéberichten en -gesprekken veranderen niet. Deze zijn altijd beveiligd met end-to-end versleuteling, en zowel WhatsApp als Facebook kunnen ze niet lezen of beluisteren”, laat de berichtendienst weten in een blogbericht.

Wel stelt Whatsapp dus de datum uit tegen wanneer de gebruikers de voorwaarden opnieuw moeten lezen en aanvaarden. De aanpassingen zouden aanvankelijk ingaan op 8 februari, maar dat zal nu vanaf 15 mei gebeuren.

"We hoorden van zo vele mensen hoeveel verwarring er is omtrent onze recente update. Er is heel wat misinformatie die bezorgdheid veroorzaakt. We willen iedereen helpen onze principes en de feiten te begrijpen", klinkt het.

Online winkelen

De wijzigingen aan de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp moeten toelaten om een strategie te ontwikkelen waarbij de berichtendienst gebruikt kan worden door klantendiensten van bedrijven, aldus de berichtendienst zelf.

"Hoewel niet iedereen winkelt bij een zaak op WhatsApp vandaag, denken we dat meer mensen hiervoor in de toekomst zullen kiezen en het is belangrijk dat mensen bewust zijn van deze diensten", aldus het bedrijf. "Deze update breidt onze mogelijkheid om data te delen met Facebook niet uit."

Met meer dan 2 miljard gebruikers is WhatsApp wereldwijd de meest succesvolle berichtendienst, gevolgd door Facebook Messenger met 1,3 miljard. Concurrerende berichtenapps zoals Telegram, Signal en Threema kenden de afgelopen week een groei vanwege de onrust bij WhatsApp-gebruikers over de aanpassingen.

Meest gelezen