Radio 2

AZ Delta vaccineert als eerste West-Vlaams ziekenhuis zorgpersoneel: "Het gaat zeer vlot"

AZ Delta, met campussen in Menen, Roeselare en Torhout, is vanmorgen, als eerste ziekenhuis in de provincie West-Vlaanderen, begonnen met de vaccinatie van het zorgpersoneel. "We zijn op de diensten spoedgevallen en intensieve zorgen in Rumbeke begonnen", zegt CEO Johan Hellings.

Vanaf vandaag mag het AZ Delta van het Agentschap Zorg en Gezondheid 180 dosissen toedienen. Dat is dan meteen voor één volledige afdeling. "Dus alle artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen van de spoedafdeling in Rumbeke krijgen daar hun vaccin", zegt Hellings. "Dinsdag starten we dan allicht op de COVID-19-afdelingen."

"We zijn blij dat we eindelijk kunnen beginnen vaccineren", zegt medisch directeur Lieven Wostyn. "We waarderen de inzet van ons zorgpersoneel en medewerkers die maandenlang in de frontlinie hebben gestaan."

"Ik ben blij dat ik mijn collega's kan prikken met het coronavaccin", zegt een verpleegkundige van de dienst pediatrie. "Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen zich gaan laten vaccineren. We nemen alleszins heel veel foto's van de collega's die zich laten vaccineren, om zo hun omgeving te overtuigen."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Andere ziekenhuizen?

"We hebben ons het voorbije weekend goed voorbereid om te kunnen starten met het toedienen van vaccins", zegt de CEO van AZ Delta. Zijn ziekenhuis bewaart samen met het AZ Groeninge in Kortrijk en het AZ Sint-Jan in Brugge de coronavaccins sinds de start van het prikken in de woonzorgcentra. 

In het AZ Sint-Jan in Brugge beginnen ze er vanmiddag aan. 36 personeelsleden vanop de dienst spoedgevallen krijgen straks hun coronaprik. Op het eind van de week gaan ze meer dan 1.000 personeelsleden ingeënt hebben. 

In AZ Groeninge in Kortrijk zullen ze nog wat moeten wachten omdat er niet genoeg vaccins zijn. Die worden hopelijk deze week nog geleverd. "Ook wij willen zo snel als mogelijk onze medewerkers vaccineren", zegt Stefaan Lammertyn van het AZ Groeninge.

 

Meest gelezen