HANS PUT

Brand vernielt groot deel van een wasserij in Beringen

Vanmiddag heeft een felle brand gewoed bij wasserij-droogkuis De Lelie in Beverlo, in Beringen. De schade in de wasserij is erg groot.

Het vuur werd opgemerkt rond half één zondagmiddag. Al snel was een grote rookpluim tot in de verre omgeving zichtbaar. Omdat het om een oproep voor een bedrijfsbrand ging, rukte de brandweer met de grote middelen uit.

"Het pand was goed gecompartimenteerd en dat heeft veel extra schade voorkomen. Ook de aanpalende woning kon gevrijwaard worden. De brand kon via het dak vrij goed bestreden worden. De eigenaar was op het ogenblik van de feiten niet aanwezig, er geraakte ook niemand gewond", zegt burgemeester Thomas Vints (CD&V) die ter plekke kwam. 

De oorzaak ligt waarschijnlijk bij een kortsluiting. De schade in de wasserij zelf is groot.

Meest gelezen