Corona-uitbraak in gesloten afdeling van woonzorgcentrum in Heusden-Zolder

In het woonzorgcentrum De Bloemelingen in Heusden-Zolder is er een corona-uitbraak. Er zijn al zeker 17 bewoners besmet en voorlopig hebben ook vier personeelsleden positief getest. Pas afgelopen woensdag hadden alle bewoners hun vaccin gehad.

 

Woonzorgcentrum De Bloemelingen ligt in Zolder-Centrum, tegenover het gemeentehuis. Het telt een kleine 100 rusthuisbewoners en daarnaast nog 40 serviceflats.  Tot nu toe was het erin geslaagd om het coronavirus buiten te houden. Afgelopen woensdag zijn de bewoners gevaccineerd en kreeg ook een aantal personeelsleden een eerste prik. Maar volgens de meeste studies duurt het 10 tot 14 dagen voor het lichaam antistoffen begint te ontwikkelen, dus in dit geval kon het vaccin nog niet werken.

Op slot

Het eerste alarmsignaal kwam er vrijdagavond toen een personeelslid meldde dat het positief getest was. Vervolgens zijn de bewoners van de gesloten afdeling getest. Daar bleken 17 van de 21 bewoners besmet te zijn. Ondertussen is bevestigd dat ook vier personeelsleden corona hebben. Maandag worden de meer dan 80 andere personeelsleden getest en ook de bewoners van de serviceflats. De directie heeft zaterdag al het personeel en de familieleden van de bewoners op de hoogte gebracht. Het woonzorgcentrum gaat voorlopig op slot, er is geen bezoek meer toegelaten. Ook het Agentschap Zorg en Gezondheid volgt de situatie mee op.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen