Politie waarschuwt voor kabel over weg na agressie op quad-bestuurder in Henegouwen

In de provincie Henegouwen is de bestuurder van een quad zaterdag ernstig gewond geraakt door een kabel die over een in onbruik geraakte spoorlijn was gespannen. Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat die kabel er bewust werd gespannen tussen twee bomen. Dat meldt de politie in een opsporingsbericht op verzoek van het parket van Henegouwen.

De bestuurder van de quad kon na het ongeval zijn woning nog bereiken, maar kon nadien niet meer de exacte plaats van de feiten aanwijzen. Meerdere politieteams hebben tot nu toe tevergeefs naar deze kabel gezocht. De zoektocht wordt vandaag hervat.

Het incident gebeurde aan de voormalige spoorlijn 's-Gravenbrakel-Edingen, nu een verlaten openbare weg die vooral wordt bezocht door voetgangers, fietsers en quad-bestuurders. Deze weg vertrekt van de Brusselse Steenweg bij 's-Gravenbrakel (Braine-le-Comte) (RN6) in de richting van Edingen (RN7) en kruist een deel van Rebecq, aldus de politie.

Intussen roept de politie iedereen met aandrang op om dit gebied vandaag alleen te voet te gebruiken en zeer waakzaam te zijn. Gezien de weersvooruitzichten is het namelijk waarschijnlijk dat opnieuw veel sportbeoefenaars de plaats zullen bezoeken terwijl het potentiële gevaar nog steeds aanwezig is, luidt het.

De onderzoekers zijn op zoek naar elk element dat het mogelijk maakt om een einde te maken aan de criminele activiteiten van de dader of daders en vragen aan het eenieder die hierover informatie heeft om contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis telefoonnummer 0800/30300 of via het mailadres opsporingen@police.belgium.eu.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen