Laatste beetje sneeuwpret op de terrils van Waterschei: "Het lijkt wel een postkaart"

De grens tussen Genk en As was zondagochtend de plek bij uitstek voor een portie winterpret. Vroege vogels trokken naar Thor Park om op de valreep te genieten van een laagje sneeuw. 

“Het uitzicht lijkt wel een postkaart”, stelt een moeder die haar dochter voorttrekt op een slee. “Wij wonen op 500 meter van hier, dus we beschouwen de terrils als onze achtertuin. Het landschap is oogverblindend. We zouden nergens anders willen wonen."

Twee jongens van 14 trekken een heuvel op met elk een skateboard en een fiets bij de hand. “Fietsen lukt ons niet in deze gladde modder. Daarom gaan we maar een stukje te voet. We gaan sleeën met ons skateboard. Nu het sneeuwt, moeten we er gebruik van maken. Dit is de leukste zondag sinds maanden!”

Meest gelezen