Vrouw huilt op de plaats waar twee vrouwelijke rechters werden doodgeschoten in Kaboel
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Twee vrouwelijke rechters doodgeschoten in Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn twee vrouwelijke rechters van het Hooggerechtshof doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het Hooggerechtshof, Ahmad Fahim Qaweem gemeld. 

De laatste paar maanden wordt Kaboel regelmatig opgeschrikt door gerichte aanslagen. "Twee gewapende mannen hebben het voertuig van de vrouwen aangevallen, terwijl ze op weg waren naar het werk", aldus woordvoerder van het Hooggerechtshof, Ahmad Fahim Qaweem. Voor het Hooggerechtshof werken zowat 200 vrouwelijke rechters.

De afgelopen weken zijn al verschillende bekende personaliteiten, zoals journalisten, politici en mensenrechtenactivisten, omgebracht in Afghanistan. De autoriteiten in Kaboel wijzen voor dat geweld naar de taliban, hoewel Islamitische Staat enkele van die aanslagen heeft opgeëist.

Meest gelezen