Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Volgende G7 vindt plaats in juni in het Engelse Cornwall

De volgende G7-top, de eerste sinds het begin van de pandemie, zal in 2021 plaatsvinden van 11 tot 13 juni in de Engelse badplaats Carbis Bay, in Cornwall. Dat heeft de Britse regering zaterdagavond laten weten.

Naast de G7-leden zelf (het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Frankrijk, Duitsland en Italië) hebben de Britten ook Australië, India en Zuid-Korea uitgenodigd om als gasten aan de gesprekken deel te nemen. Verwacht wordt dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden persoonlijk aanwezig zal zijn op de top.

De G7-top die vorig jaar normaal gezien in de VS zou plaatsvinden, moest worden geannuleerd als gevolg van de coronacrisis. Het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel zelf zwaar getroffen door de pandemie als gevolg van de razendsnelle verspreiding van een nieuwe virusvariant. Dat noopte de Britse regering tot het nemen van strenge maatregelen, maar er wordt gehoopt dat die maatregelen tegen de lente opgeheven zullen kunnen worden, mede dankzij de vaccinatiecampagne die intussen op gang is gekomen.

2021 is voor de Britten een cruciaal jaar op het internationale toneel nu het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk de Europese Unie heeft verlaten en de Britten staan dan ook te trappelen om zich te profileren als een onmisbare macht.

Meest gelezen