Mamuju
AFP or licensors

Zeker 60 doden na aardbeving in Indonesië, zoekactie gaat door

Op het Indonesische eiland Sulawesi is het aantal doden na de zware aardbeving van vrijdag opgelopen tot 62. Dat heeft het agentschap voor rampenbestrijding gemeld. Volgens de woordvoerder werd de provinciehoofdstad Mamuju het zwaarst getroffen. De zoekactie naar mogelijke overlevenden gaat door. 

Bij de aardbeving op het eiland Sulawesi vielen de meeste doden in de provinciehoofdstad Mamuju, 47 mensen lieten daar het leven. In totaal is het dodental opgelopen tot 62. De reddingswerkers blijven intussen naarstig verder zoeken naar mogelijke overlevenden. Er werden al verschillende mensen levend vanonder het puin gehaald. Zo'n 830 mensen raakten gewond.

De aardbeving had vrijdag een kracht van 6,2 en veroorzaakte een landverschuiving. Het heeft duizenden mensen dakloos gemaakt. In totaal zijn naar schatting 15.000 mensen voor het natuurgeweld op de vlucht geslagen. Velen durven niet naar huis omdat ze naschokken vrezen.  Met vliegtuigen en schepen worden nu in allerijl levensmiddelen en noodmateriaal aangevoerd. De marine stuurde ook een medisch schip ter plaatse om de ziekenhuizen die nog operationeel zijn te bevoorraden.

Gisteren werd de regio opnieuw opgeschrikt, dit maal door een naschok van magnitude 5. De autoriteiten waarschuwen dat er wellicht nog naschokken zullen volgen.

 Mamuju
AFP or licensors
Videospeler inladen...

Meest gelezen