Zware brand in Hoeilaart na spelen met lucifers: moeder kan met 5 kinderen op tijd vluchten

In Hoeilaart is vanmiddag brand ontstaan in een rijhuis in de Edgard Sohiestraat. Een moeder kon met haar vijf kinderen het huis op tijd verlaten. De schade is groot. Het gezin wordt opgevangen in een huis van de sociale dienst van Hoeilaart.

Een brand in een huis in Hoeilaart heeft zondag veel schade veroorzaakt. Gelukkig kon de vrouw met haar vijf kinderen op tijd naar buiten vluchten. “Het vuur ontstond rond 13.10 uur op de bovenste verdieping”, vertelt burgemeester Tim Vandenput (Open VLD).  De brand is al spelend ontstaan. 

Zowel de moeder als de kinderen konden zich op tijd in veiligheid brengen en zijn voorlopig opgevangen bij de buren. De brandweer was er vroeg genoeg bij waardoor het huis niet helemaal is afgebrand. Twee buurhuizen hebben ook wat rookschade opgelopen maar blijven wel bewoonbaar. De bewoners zijn tijdelijk geëvacueerd."

Door met lucifers te spelen hebben de kinderen daar – onopzettelijk – brand veroorzaakt en dat is snel uit de hand gelopen 

Tim Vandenput, burgemeester Hoeilaart

Het huis is voor minstens een hele tijd onbewoonbaar. “De mama en haar vijf kindjes zullen de komende dagen en weken onderdak krijgen in de doorgangswoning van ons OCMW. We gaan die nu in orde brengen en in de loop van de avond kunnen ze daarnaartoe.” aldus burgemeester Vandenput.

Meest gelezen