Adil El Arbi en Bilall Fallah winnen Ensor Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah winnen de Ensor Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak. Dat meldt Filmfestival Oostende. Het regisseursduo heeft de prijs te danken aan zijn succesvolle Hollywooddebuut "Bad Boys for Life"' en internationale projecten zoals "Ms. Marvel" en "Beverly Hills Cop 4" die eraan zitten te komen.

Op zaterdag 23 januari om 22.10 uur wordt het Gala van de Ensors uitgezonden op Canvas. Die prijsuitreiking had normaal gezien in september vorig jaar al moeten plaatsvinden als sluitstuk van het Filmfestival in Oostende, maar werd uitgesteld door de coronacrisis. In de aanloop naar de uitreiking van de Ensors worden deze week tijdens de dagelijkse talkshow "Cinema Canvas" op VRT NU al enkele prijzen uitgereikt waaronder deze Ensor voor Internationale Doorbraak. 

"Bad Boys for Life" scoorde wereldwijd goed aan de kassa's van de filmzalen. En met "Rebel", "Ms. Marvel" en "Beverly Hills Cop 4" heeft het Belgische regisseursduo nog enkele grote nieuwe internationale projecten in de agenda staan voor de komende tijd. 

El Arbi en Fallah zijn heel blij met de prijs en bedanken iedereen die van bij het begin (toen ze nog kortfilms maakten) in hen geloofd heeft. In ons land maakten ze daarna samen de langspeelfilms "Image", "Black" en "Patser". 

Bekijk hier hoe El Arbi en Fallah in hun enthousiaste stijl de prijs in ontvangst nemen:  

Van vandaag tot en met 22 januari (elke dag vanaf 18 uur) kunt u via VRT NU kijken naar een aflevering van "Cinema Canvas", waarin acteur Michaël Pas praat met boeiende gasten uit de film- en tv-wereld.

Vandaag ontvangt hij Koen De Bouw (master van Filmfestival Oostende), Jessica Woodworth (regisseur van o.a. "The Barefoot Emperor") en Angelo Tijssens (Scenarist van o.a. "Girl"). 

De films "De Patrick" en "All of us" en de tv-reeksen "Albatros" en "De twaalf" zijn de grote favorieten voor De Ensors. 

Meest gelezen