Archieffoto

Vrijgelaten zeehond SEA LIFE gezond en wel gespot in het Verenigd Koninkrijk: "Dit is waarvoor we het doen"

De brexit heeft zeehond Lio niet tegengehouden om gewoon de Noordzee over te steken. Het dier werd in augustus 2019 opgevangen, verzorgd en weer vrijgelaten door SEA LIFE in Blankenberge. Vorige week werd de zeehond gespot in Sussex in het Verenigd Koninkrijk.

SEA LIFE Blankenberge kreeg de melding van een Britse zoöloog. “Bijzonder goed nieuws, want daarvoor doen we het", zegt zeehondenverzorger Jonathan Meul. “Jaarlijks spoelen er tal van zieke of ernstig verzwakte zeehonden aan. Die worden bij ons opgevangen en weer vrijgelaten, nadat ze hersteld zijn. Het gebeurt niet vaak dat we nieuws krijgen vanuit het Verenigd Koninkrijk over "onze" zeehonden. Het is de grootst mogelijke waardering voor het team om te horen dat een geredde zeehond nog altijd gezond is en in staat is om ruim 250 kilometer naar Engeland te zwemmen.”

Chip

Zeehonden die opgevangen worden, krijgen een chip met een nummer. Zo weten de dierenverzorgers zeker dat het om een zeehond uit Blankenberge gaat.

Meest gelezen