Luc Van Ussel brandweer Brussel

Brusselse brandweer krijgt overschotjes coronavaccin: "Verspilling tegengaan"

De Brusselse brandweermannen en -vrouwen krijgen de overschotjes van het vaccin tegen corona. Dat wordt momenteel al in Brusselse rusthuizen gegeven, maar die flacons geraken nooit helemaal op. Ze worden daarom ingezameld en naar de centrale brandweerkazerne gebracht. 

Zowat 80 brandweermannen en -vrouwen hebben intussen al het coronavaccin gekregen. Walter Derieuw van de Brusselse brandweer: "Om verspilling tegen te gaan, krijgen de mensen bij de afloop van hun wachtdienst de kans om zich te laten inenten. Dat zijn vaccincapsules van verschillende rusthuizen die al ontdooid zijn. Die kunnen nog maar beperkt gehouden worden in de koelkast.  Om te vermijden dat die weggegooid worden, heeft de COCOF, de Franstalige Communautaire Commisisie beslist ze aan de brandweermannen toe te dienen."

Niet verplicht

Derieuw verduidelijkt dat niemand verplicht is om het vaccin te krijgen. "De oproep voor de vaccinatie gebeurt tijdens de wissel van de wacht. Onze brandweermannen en -vrouwen mogen kiezen of ze het vaccin willen toegediend krijgen of niet.  We kijken ook naar hun medische geschiedenis en de oudsten van de groep krijgen voorrang. De toediening gebeurt door de arbeidsgeneesheer" 

Vanaf vandaag start de vaccinatiecampagne van het ziekenhuispersoneel zoals dokters en verpleegkundigen in ons land. 

Meest gelezen